Laden Evenementen

SYMPHONY OF NOW

Een zoektocht naar de vrijheden en de verslaving van de beat

Symphony of Now is een Nederlands-Oegandese dansvoorstelling over de techno scene in Oeganda & Nederland en de kracht van techno muziek. De voorstelling zet de nachtclub neer als een ruimte waarin mensen op de dansvloer zelfexpressie en samenhorigheid ervaren. Met constante muziek als motor wordt het publiek, met de dansers, in een hypnotiserende trance gebracht. De choreografen en dansers laten zien hoe dansen op techno transcendentie mogelijk maakt en leggen de link tussen dans en spirituele ervaringen. Hoe is dat in Oeganda, hoe is dat in Nederland?

Choreografie en dans: Abdul Kinyenya, Lilian Nabaggala Maxmillian, Faizal Ddamb (Batalo East, Oeganda),  Melvin Fraenk ,Çağdas Gülum, Anne Suurendonk, Tom de Wee en dansers van DOX CLUB

Land: Oeganda, Nederland

Duur: 30 min.

BOOM ZONDER WORTELS

Zoeken naar je roots, afkomst en identiteit

De dansvoorstelling Boom zonder Wortels is de persoonlijke zoektocht van de Ghanees-Nederlandse choreograaf en danser Henry O’Tawiah naar zijn roots, afkomst en identiteit en naar zijn eigen waarheid, verhaal en innerlijke kracht. Niet weten waar je vandaan komt, wel weten waar je naartoe gaat. Hoe hou je jezelf staande op het moment dat de waarheid over je eigen roots opeens anders is dan je is voorgehouden? Henry O’Tawiah is een ervaren danser en choreograaf (hiphop, locking, popping, experimental) en werkte tijdens Operaestate Festival Veneto in Italïe aan deze solovoorstelling. Boom zonder Wortels is een co-productie van Afro_Vibes en Backbone.

Choreografie en dans: Henry O’Tawiah

Land: Nederland

Duur: 45 min.

Deze double bill is onderdeel van Afro_Vibes festival en te combineren met de voorstelling Venus versus Modernity die om 19:00 begint. Combiticket koop je hier.