Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Marrondag

‘De Dag van de Marrons’ is een belangrijke herdenkingsdag voor afstammelingen van West-Afrikanen – de Marrons – die door slavenhalers naar Suriname zijn gebracht. Stichting Kula Skoro brengt jaarlijks een nieuw theaterstuk uit dat inzicht geeft in de Surinaamse Marroncultuur. Een cultuur die ook wel het best bewaarde stukje Afrika buiten Afrika word genoemd.

Het stuk ‘De Aluku’s’ gaat over Boni, Baron en Jolicour – vrijheidsstrijders van bijna mythische proporties – over Aluku – de vaderfiguur die de leefgemeenschap stichtte – én over de vrouwen die deze gemeenschap draaiende hielden. Kula Skoro brengt met het stuk een ode aan deze belangrijke vrouwen! Regie: Jose Tojo. Tekst: Guus Pengel.

Back

‘Back’ is een dansvoorstelling van het Forgotten Angle Collective uit Zuid-Afrika over de mogelijkheid en onmogelijkheid van mensen om samen te zijn en te delen. Back gaat over de niet ingeloste verlangens van mensen naar verbondenheid: met een plek, een land, met een ander. Een wervelende dansvoorstelling met vier dansers die gaat over de strijd om los van elkaar te komen.