Laden Evenementen

Apinti & Sambura: Two Beats One Heart (Dag van de Marrons 2022)

Om 20:00 start de spectaculaire muziektheatervoorstelling Apinti & Sambura: Two Beats One Heart van Kula Skoro en Asopropo met onder anderen Norma Santé, Kenny B., Scrappy. Maar overdag is er al van alles te doen. Dag van de Marrons start om 14.30uur met kinderworkshops in Tembe Art en de film Dee Sitonu A Weti | Stones Have Laws. De gezagsdragers openen met een plengoffer. Zowel de Inheemse keuken als de Marronkeuken zijn aanwezig. En op de wojo in de theaterfoyer vind je o.a. prachtig geborduurde pangi’s. We sluiten Dag van de Marrons af met live-muziek van de Asopropo band op de dansvloer.

In Apinti & Sambura worden In hoog tempo bijzondere orale overleveringen gebracht in de sfeer van een Mato Neti en de Pow Wows (marron en inheemse vertelavonden). Apinti & Sambura vertelt het verhaal van de geschiedenis, het heden en de toekomst van de marrons en de inheemsen. Van het verzet tegen zowel de Rode Slavernij als tegen de slavernij van Afrikanen tot de hedendaagse strijd tegen de vernietiging van het ecosysteem.

Je koopt een passe-partout voor de hele dag. Bij het kopen van je kaartje, krijg je de mogelijkheid om ook een maaltijdticket aan te schaffen.

Kaarten: https://www.hnt.nl/voorstellingen/7228/Kula_Skoro_en_Asopropo_met_Norma_Sante_Kenzo_Scrappy_e_a_/Apinti_Sambura_Two_Beats_One_Heart

Kaarten: Eerste rang €23,50 (jongeren t/m 30 €11,75), andere rangen vanaf €8,50