Laden Evenementen

Op zondag 1 oktober gaat de nieuwe reeks Bijlmer Klassiek van start met een concert rondom Surinaamse Romantiek. Pianist Roderigo Robles de Medina en vier strijkers uit het orkest spelen muziek van componisten met een Surinaamse achtergrond. Een concert vol parels die het verdienen gehoord te worden, zoals het meeslepende Strijkkwartet van Theodor Neumann Cordua (Paramaribo 1860 – Caracas 1911), die woonde en werkte in Wenen.

Johannes Nicolaas Helstone (Berg en Dal 1853 – Paramaribo 1927) was als organist, schrijver, linguïst en componist een belangrijke figuur in de Surinaamse cultuur begin twintigste eeuw. Van hem horen we een Mazurka voor piano. Verder wordt er muziek voor piano en strijkers gespeeld van Lou Lichtveld (Paramaribo 1903 – Amsterdam 1996) en de veel te jong gestorven Johan Victor Dahlberg (Paramaribo 1915 – Ubbergen 1946). Er is ook muziek van nu: van Martin Lo-A-Njoe klinkt Mystique voor viool en piano.

Bij Bijlmer Klassiek ontmoeten uiteenlopende muziekstijlen elkaar in een vrije dans met andere podiumkunsten. De bijzondere samenwerking tussen Het Concertgebouworkest en het Bijlmer Parktheater beleeft vanaf 1 oktober zijn tweede seizoen met opnieuw vijf concerten.

Prijs: € 15,00 / CJP, 65+ – € 12,50 / Amsterdam Stadspas groene stip – € 2,00

Actuele informatie en kaarten:

https://www.bijlmerparktheater.nl/agenda/654//bijlmer-klassiek-surinaamse-romantiek