Laden Evenementen

Feestelijke Gala uitreiking Black Achievement awards met o.a.: De Hayp band o.l.v. Alvin Lewis met optredens van o.a. Edsilia Rombley (onder voorbehoud), Dwight Dissels, Kay Slice en Mich Simon (Y.M.P.). 

Choreogafie John Agesilas, Presentatie Jeffrey Spalburg.

Een belangrijk onderdeel van BAM is de uitreiking

van de Black Achievement Awards. Op deze feestelijke avond worden een vijftal Awards uitgereikt aan personen die gedurende een langere periode een excellente bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse samenleving. Ook wordt een oeuvreprijs uitgereikt.  Een jury, met Mavis Carrilho (voorzitter), Domenica Ghidei, Dionne Abdoelhafiezkhan, Ricardo Burgzorg en Ayra Kip buigt zich over de genomineerden en selecteert de winnaars. De winnaars ontvangen een vijftien centimeter hoog beeldje van gekleurd glas, dat speciaal is ontworpen en gemaakt door beeldend kunstenaar Melvin Anderson. Het uitreiken van de prijzen wordt afgewisseld met optredens van dansers, zangers en spoken word artiesten.

 

De prijzen worden uitgereikt in de categorieën:

1. Wetenschap & Onderwijs

2. Kunst & Cultuur

3. Sport

4. Mens & Maatschappij

5. Ondernemerschap

 

De oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een persoon uit de zwarte gemeenschap, die gedurende een lange tijd een belangrijke en positieve bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse samenleving. In 2017 ontving Felix de Rooy deze oeuvreprijs, in 2018 Frank Zichem, in 2019 Glenn Helberg en in 2021 Gerda Havertong.