Laden Evenementen

Black Achievement Familiedag (6+)

Op zaterdag 30 september vindt de familiedag van de Black Achievement Month 2023 plaats in NEMO Science Museum met een interactief programma voor het hele gezin.

Voor het derde jaar maakt de wetenschapsshow onderdeel uit van de NEMO Familiedag. In de demonstratie ‘Wetenschap om je heen’ sta jij centraal. Verwonder je over de spannende proefjes en spectaculaire experimenten die overal om je heen gebeuren. Van een vuurtornado, tot een waterval van mist en vliegende borden. Alles komt voorbij in deze spannende demonstratie.

Spreker van de dag is dr. Arwin Ralf, Bsc. Arwin Ralf werkt als onderzoeker bij het Erasmus MC en houdt zich daar vooral bezig met forensisch DNA-onderzoek. Arwin gaat vertellen over DNA en hoe het gebruikt kan worden om meer te leren over (Afrikaanse) voorouders. Ook zal hij praten over de verschillende deeltjes waaruit alles in de wereld is opgebouwd. Over hoe het komt dat je eruitziet zoals je eruitziet, waarom je op je ouders of broertjes en zusjes lijkt, of juist helemaal niet. Hij zal dingen zie normaal onzichtbaar zijn laten zien, want zonder al die onzichtbare dingen zou er geen leven mogelijk zijn.

Voorafgaand aan Arwin Ralf zorgt Skitta voor een energy boost bij de aanwezige kids door een optreden waarin hij rap, zang, dans, sport en comedy combineert. Na afloop van het programma is er een gratis lunch voor kinderen, ouders en begeleiders. Nieuw dit jaar is een speurtocht, waarbij kinderen op speelse wijze meer te weten komen over zwarte uitvinders en wetenschappers uit het verleden. Daarna is er gelegenheid om het museum te verkennen.

Prijs: gratis entree

Aanmelden:  https://www.eventbrite.nl/e/black-achievement-familiedag-6-in-nemo-science-museum-tickets-700785968697?aff=oddtdtcreator