Laden Evenementen
Wijsheid komt met de jaren, maar de jeugd heeft de toekomst. Wat kunnen jonge, zwarte cultuurmakers van nu leren van hun collega’s uit eerdere generaties, en andersom?

Tijdens de Black Achievement Month gaan makers uit verschillende disciplines binnen de kunsten met elkaar in gesprek over elkaars werk, de thematiek daarin en het culturele landschap waarbinnen zij zich begeven.

De Black Achievement Month wordt jaarlijks in de maand oktober gehouden. Het thema van dit jaar is ‘Verbonden Generaties’. “Hiermee geven we aan, dat iedere generatie gevormd wordt en voortbouwt op een vorige generatie. We zijn geen losse individuen en leven niet uitsluitend in het hier en nu. We komen van ver en geven het stokje door aan de toekomstige generatie. We staan, als het ware, op elkaars schouders”, aldus artistiek leider John Leerdam.

Zo staat acteur Daniel Kolf (24) op de schouders van zijn theatergoeroe Helen Kamperveen (71). Kamperveen heeft een rijk theaterleven in zowel Nederland als Suriname. Ze speelde hoofdrollen in Tramlijn Begeerte, De Meiden van Het Nationale Toneel en De Koningin van Paramaribo. In 2007 richtte ze de Jeugdtheaterschool On Stage op in Paramaribo. Daar begon Daniël op jonge leeftijd met acteren. Vijf jaar geleden verhuisde hij naar Nederland waar zijn carrière een vogelvlucht nam met rollen in o.a. De Libi en Nieuw Zeer. Ook staat hij op de planken voor Orkater.

Glen Faria (41) begon als MC Fit in de hiphopformatie Flinke Namen, bracht een soloalbum uit en schreef veel voor andere artiesten. Davina Michelle scoorde een monsterhit met zijn nummer Duurt te lang. Tijdens de lockdown bundelde hij zijn krachten met zijn 15-jarige zoon Jaïr Faria voor de ontroerende single Terug naar nu. Glen noemt zijn zoon ‘een 8.0 versie’ van hem. Wat heeft de toekomst voor hem in petto?