Laden Evenementen

Black Achievement Month-Lezing door Josette Bushell-Mingo 

Op 26 oktober komt Josette Bushell-Mingo naar Amsterdam voor een lezing bij de Akademie van Kunsten ter gelegenheid van Black Achievement Month. 

Bushell-Mingo is hoofd van de theaterschool aan de Stockholm University of the Arts in Zweden. Daarvoor was zij al internationaal bekend als actrice en regisseur in het theater. Zo werd zij in 2000 genomineerd voor een Laurence Olivier Award in de categorie Beste Actrice. Ook was ze de oprichter van het door mensen van kleur geleide kunstenfestival PUSH bij de Young Vic in Londen. In die stad is ze ook geboren, uit Guyaanse ouders. Inmiddels woont Bushell-Mingo al geruime tijd in Zweden. Daar is ze onder andere verbonden aan de theaterafdeling van de kunsthogeschool in Stockholm. 

Deze lezing wordt georganiseerd door de Akademie van Kunsten (onderdeel van de KNAW) in samenwerking met Stichting Black Achievement Month.

Moderator: Ivette Forster

Muzikaal intermezzo: Arturo den Hartog

Toegang tot de lezing is gratis. Het aantal plaatsen in de zaal is beperkt. Reserveer uw plaats tijdig via de website van de Akademie van Kunsten: www.akademievankunsten.nl 

De lezing is ook te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van de KNAW.