Laden Evenementen

#BPTGembertheeSessies x Read My World: Grâce Ndjako en Dalilla Hermans

De #BPTGembertheeSessies is onze reeks conversaties waarin acteurs, regisseurs, musici, schrijvers en andere kunstenaars vertellen over hun referentiekaders, wat hen inspireert, de schouders waarop ze staan en de voetstappen van waaruit ze bewegen. Deze editie is de eerste in een reeks samenwerkingen met Read My World, het toonaangevende platform voor het geschreven en gesproken woord. Om dit te vieren ontvangen we zaterdag 1 oktober twee gasten: Grâce Ndjako en Dalilla Hermans.

Moderator: Simone Zeefuik.

Grâce Ndjako

15 maart 2022 werd de langverwachte, Nederlandse vertaling van Aimé Césaire’s ‘Discours sur le colonialisme’ uitgebracht. De vertaler van Césaire’s meesterwerk is Grâce Ndjako, de auteur en filosoof die we onder andere kennen van haar bijdrages aan de Nederlandse Boekengids plus essays op de website en in de bundels van Dipsaus Podcast. Ndjako is een gevierd criticus die bij de Twitterati onder andere bekend staat om haar kritiek op de veelal koloniale en anderszijds racistische, Nederlandse vertalingen door de welbekende tv-zenders en streamingsplatforms. Voor de #BPTGembertheeSessies van zaterdag 1 oktober ontvangen we, in samenwerking met Read My World, Ndjako die met o.a. in gesprek gaat over de impact van Césaire’s boek.

Prijs: €13,50 

Meer informatie en kaarten: https://bijlmerparktheater.nl/nl/bptgembertheesessies-x-read-my-world-grace-ndjako-en-dalilla-hermans