Laden Evenementen

Building Strong Communities is een event van Eternity Percussion i.s.m. het Bijlmer Parktheater, Untold, We Are On The Move, Jeugdtheaterschool Zuidoost en Going-Social. Deze culturele organisaties ontwikkelen in het kader van de Black Achievement Month een speciaal programma voor hun doelgroepen.

Het empowerment project ‘Rite of Passage’ staat hierbij centraal. ‘Rite of Passage’ staat voor de reis die een jonge zwarte man ondergaat naar zijn adolescentie. De jongeren worden bewust gemaakt van hun eigen kunnen. Middels een programma bestaande uit verschillende workshops, culturele excursies en dialogen worden de jongeren getraind in verschillende sociale vaardigheden, competenties en kennis over de Afrikaanse geschiedenis.

‘Rite of Passage’ is een uitwisselingsprogramma gericht op zwarte jonge mannen tussen de leeftijd van 14 t/m 20 jaar. Dit uitwisselingsprogramma is erop gericht een bijdrage te leveren aan de sociale, emotionele en spirituele vorming van deze doelgroep. Gedurende dit uitwisselingprogramma krijgen de jongeren verschillende workshops van professionals waarbij ze begeleid worden in de zoektocht naar zichzelf. Aan de hand van creatieve oefeningen en dialogen met elkaar, zullen de jongeren verschillende strategieën bedenken hoe ze zichzelf als zelfbewuste zwarte mannen binnen de maatschappij kunnen profileren.

Op vrijdag 25 oktober vindt de eindpresentatie plaats in de vorm van een evenement tijdens de Black Achievement Month in het Bijlmer Parktheater.