Celebrating Black Presence – opening Black Achievement Month
Laden Evenementen

De Black Achievement Month 2018 trapt af met een wervelende openingsshow in het Internationaal Theater Amsterdam getiteld ‘Celebrating Black Presence’ met daarin enkele hoogtepunten uit ons programma.

We starten met Afrikaanse dans door Jambo Afrika en een miniconcert door de Ladies of Tambu: Giovanca en Tamara Nivillac. Onder de muzikale begeleiding van Vernon Chatlein brengen deze vocale powerhouses een ode aan de Antilliaanse muziekstijl, die ontstaan is tijdens het slavernijverleden van de eilanden.

Journaliste en auteur Hélène Christelle Munganyende draagt een inspirerende column voor en stichting Julius Leeft! en De Nieuwe Kerk presenteren een scène uit het muziektheaterstuk ‘We have a dream’ over Martin Luther King met tekst van Paulette Smit. Hoofdrollen worden vertolkt door Gershwin Bonevacia, Jeannine La Rose, Anna Makaloy en Tarif Heljanan muzikaal begeleid door Harto Soemodihardjo. Daarna is het weer tijd voor muziek. Operazangers Claron McFadden en Anthony Heidweiler zingen een duet uit de opera Harriet Tubman met een tekst van Paulette Smit.’

De optredens van Het Nationale Ballet tijdens onze opening in 2017 werden enthousiast ontvangen. Dit jaar danst onze ambassadeur van dat jaar Michaela DePrince een speciaal werk ter gelegenheid van de Black Achievement Month. DePrince is tweede soliste bij Het Nationale Ballet. De show wordt afgesloten met een scene uit de succesvolle musical The Color Purple waaraan de volledige cast meedoet.

De presentatie is in handen van Shay Kreuger, onder meer journaliste en radio-DJ bij FunX.