Laden Evenementen

Een avond rondom de opera BLUE 

“BLUE is mijn persoonlijke brief aan de wereld.”- Tazewell Thomspon, librettist en regisseur van BLUE

Geïnspireerd door het Amerika van vandaag is BLUE een intiem portret van een zwart gezin in Harlem, New York, dat wordt verscheurd door de verwoestende gevolgen van systemisch racisme. De opera van de bekroonde componist Jeanine Tesori op een libretto van Tazewell Thompson over politiegeweld is diepgeworteld in het nu, maar centreert zich niet alleen op het drama van zwarte gezinnen in turbulente tijden. De opera benadrukt ook juist de kracht, de steun en de verbinding die de zwarte gemeenschap vindt bij elkaar. 

Tijdens deze foyeravond wordt er samen met een grote variëteit aan gasten vooruitgeblikt op deze voorstelling, die in november haar Europese première zal beleven De Nationale Opera. Zij zullen spreken over de verscheidenheid van de zwarte identiteit en de verschillende thema’s uit deze opera. Naast ruimte voor gesprek is er natuurlijk ook ruimte voor muziek. De zangers die in BLUE te zien zijn, zullen ook enkele liederen uit de voorstelling ten gehore gaan brengen tijdens deze avond in de foyer van Nationale Opera & Ballet. 

Informatie: https://www.operaballet.nl/randprogrammering/2022-2023/celebrating-diversity-een-avond-rondom-de-opera-blue#tickets

Prijs: €12,00