Laden Evenementen

Een avond rondom Perle Noire: Meditations for Joséphine 

Ze was een ongekend populair artiest, burgerrechtenactivist én verzetsheld. Haar hele leven lang werd ze echter gegoten in een wit narratief: dansend in een bananenrok, opgesloten in een kooi of zingend over haar ‘thuis’ in Afrika. Perle Noire: Meditations for Joséphine toont de wereld achter haar lachende façade in een gelaagd samenspel van zang, woordkunst en muzikale improvisatie, dat breekt met de charmante hoogglans van de melodieën waarmee ze bekend werd. In hun zoektocht naar de authentieke Joséphine verwoorden en verklanken operazangeres Julia Bullock, componist Tyshawn Sorey en dichtster Claudia Rankine de systemisch onderdrukkende praktijken die niet alleen het leven van Baker hebben getekend, maar ook hun eigen levens onmiskenbaar hebben gevormd. 

Samen met de makers duiken we in het werk en blikken we tijdens deze avond vooruit op deze voorstelling, die de conventionele grenzen van het genre ‘opera’ verder oprekt en herdefinieert. Perle Noire: Meditations of Joséphine zal als onderdeel van het Opera Forward Festival te zien zijn in maart 2023. 

Informatie: https://www.operaballet.nl/randprogrammering/2022-2023/celebrating-diversity-een-avond-rondom-perle-noire-meditations#tickets

Prijs: €12,00