Laden Evenementen

Dit event is uitverkocht er zijn geen kaarten meer beschikbaar.
Nederland krijgt een eigen Nationaal Slavernijmuseum. Het museum wordt een plek voor iedereen om vroegere, huidige en toekomstige generaties te verbinden en onze gedeelde geschiedenis te (er)kennen. De ontwikkeling van het museum is in volle gang. Het is een proces dat wij, kwartiermakers van het Nationaal Slavernijmuseum John Leerdam, Peggy Brandon en David Brandwagt, met de grootste zorgvuldigheid begeleiden. Maar wij kunnen dit niet zonder uw hulp. Wethouder Touria Meliani nodigt u namens de drie kwartierhouders uit voor de conferentie op dinsdag 17 oktober in het H’ART Museum in Amsterdam.

Een groot voorbeeld voor het Nationaal Slavernijmuseum is het National Museum of African American History and Culture (NMAAHC) van het Smithsonian Institution in

Washington. Het museum telt ca. 37.000 m2 en is het eerste nationale museum dat gewijd is aan de geschiedenis van Afro-Amerikanen.

Met gepaste trots kondigen wij Lonnie G. Bunch, oprichter van het NMAAHC in Washington en 14e Secretaris van het

Smithsonian Institution, aan als voorname gast van de conferentie. Secretary Bunch zal spreken over de totstandkoming van het gerenommeerde museum ondanks grote politieke, structurele en financiĆ«le uitdagingen. Wat kunnen wij in Nederland van de uitdagingen leren? Hoe zorgen wij ervoor dat het Nationaal Slavernij Museum net zo’n groot succes wordt als het NMAAHC in Washington? Het wordt een middag van kennisdeling en inspiratie.

De conferentie wordt georganiseerd door gemeente Amsterdam en het ministerie van OCW, met dank aan de Amerikaanse ambassade in Nederland en het H’ART Museum Amsterdam.

Aanmelding: Er is een beperkt aantal kaarten ter beschikking voor deze bijeenkomst. Aanmelden kan via info@blackachievementmonth.nl