Laden Evenementen

Entree: Gratis

Elke tweede zondag van de maand vormen De Hallen Amsterdam het decor voor de Culturele Zondag. Zondag 13 oktober staat het in het teken van de erkenning van de vele kwaliteiten die er in

de zwarte gemeenschap te vinden zijn. In de prachtig gerenoveerde tramremise is er de hele dag een gratis programmering op het Grote Podium te bezoeken. Om 12 uur wordt er afgetrapt met een speciale editie van Haydn op Zondag. Deze keer onder andere een compositie van de beroemde 18de eeuwse zwarte componist Chevalier de Saint-Georges. Kom genieten van de prachtige stemmen van de leden van het Wazzup Gospel Koor; zij zingen gospel met R&B en pop, maar steevast soulful uitgevoerd. Of luister naar de prachtige aria’s van Martin Linda Mkhize (Nationale Opera). Meer een dansliefhebber? Bekijk het wervelende optreden van ons funky hiphop-gezelschap Boink. Ook kan je de markt bezoeken waar zwarte ondernemers en instellingen hun producten promoten.

De Hallen staan in oktober in het teken van de Black Achievement Month. Op de tweede zondag van de maand wordt in de Hallen een Culturele Zondag georganiseerd door stichting KunstenDialoog. De Culturele Zondag is een programma voor een breed publiek: van het gezin uit de buurt, dat een wandeling maakt en toevallig binnenloopt tot de mensen die speciaal komen om een bijzonder optreden te zien. Zowel amateur als professionele gezelschappen – van de Nationale Opera tot de dansschool om de hoek – krijgen de kans om in De Hallen te presenteren wat zij hebben gemaakt of waar zij mee bezig zijn. De Culturele Zondag bestaat uit een combinatie van verschillende programma-onderdelen: optredens, concerten, workshops en een markt.

De primaire locatie is de grote Passage: hier staan het podium en de markt. Daarnaast zijn er ruimtes voor de workshops en de pop-up optredens (de trap, het balkon). Het doel van de Culturele Zondag is het op laagdrempelige wijze presenteren van hoogwaardige activiteiten aan bewoners van Amsterdam, waarbij de nadruk ligt op een cultureel divers aanbod.

De Culturele Zondag in de Hallen Amsterdam is een initiatief van Stichting KunstenDialoog en wordt ondersteund door Gemeente Amsterdam Stadsdeel West, Stichting TROM en Stadsherstel.