Laden Evenementen

Om jong talent van kleur te stimuleren de top van het klassieke ballet te bereiken, organiseert Het Nationale Ballet tijdens de Black Achievement Month een foyeravond die volledig in het teken staat van diversiteit. Presentatie is in handen van de Amerikaanse Theresa Ruth Howard.

Programma

Naar de buitenwereld toe is het Nationale Ballet in de ogen van de zwarte gemeenschap een wit bastion. Toch is de afgelopen jaren veel veranderd. En alhoewel er nog een lange weg te gaan is maken diverse dansers met een bi-culturele achtergrond deel uit van Het Nationale Ballet. Tijdens deze derde editie van Dancing Diversity richten we ons op de dansers van kleur die bij Het Nationale Ballet gedanst hebben. U krijgt onder meer met  videofragmenten een inkijkje in de geschiedenis van deze dansers bij het gezelschap en er wordt gekeken naar het heden en de toekomst. Ook worden er twee choreografieën gedanst.

Presentatie

De presentatie van Dancing Diversity is in handen van de Amerikaanse Theresa Ruth Howard.

Theresa Ruth Howard is de oprichter van MoBBallet.org, Memoirs of Blacks in Ballet. Via dit digitale platform wordt de bijdrage van zwarte artiesten aan de danskunst gedocumenteerd, gepresenteerd en gepromoot. Theresa Ruth Howard danste bij Dance Theater of Harlem en Armitage Gone! Dance en is journaliste, voor onder anderen Tanz (Duitsland), Opera America (Verenigde Staten) en Dance Magazine. Momenteel werkt Howard als diversiteitsconsultant om creatieve organisaties te helpen met het ontwikkelen en implementeren van inclusieve programma’s en diversiteitsbeleid. Zij spreekt met kunstenaars, directeuren en bestuursleden van ballet en opera over DEI (diversity, equity and inclusion) en de veranderende cultuur van beide klassieke vormen.

Let op! Dancing Diversity is volledig Engelstalig.

  • Locatie: foyer van Nationale Opera & Ballet
  • Kosten: 10 € per kaartje  + €2,00 boekingskosten