Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

UITVERKOCHT

Het Nationale Ballet presenteert een avond die volledig in het teken staat van soliste Michaela DePrince. Tijdens deze avond danst ze een aantal werken, wordt er een kort videoportret over haar vertoond en is er een Q&A.

Michaela DePrince is afkomstig uit Sierra Leone en opgegroeid in de Verenigde Staten. Samen met haar adoptiemoeder, Elaine DePrince, schreef ze het boek ‘Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina’ – in het Nederlands vertaald als ‘Ze noemden me duivelskind’. Op stapel staat een speelfilm die Madonna gaat maken, geïnspireerd op en door het levensverhaal van Michaela. Onlangs was ze nog te zien als één van de sterren in de nieuwe video ‘Lemonade’ van Beyoncé.

In 2013 begon Michaela haar carrière in Nederland als lid van de toen net opgerichte Junior Company van Het Nationale Ballet. In augustus 2014 kwam ze in dienst bij Het Nationale Ballet als élève. Een jaar later werd ze bevorderd tot coryphée, in 2016 tot grand sujet en aan het eind van datzelfde jaar tot tweede soliste. Sinds 2016 is ze ambassadeur van War Child en in 2017 was ze tevens ambassadeur én schitterde ze op de cover van het programmaboekje van de Black Achievement Month.

Start verkoop tickets: 18 september 2018