Laden Evenementen

De Nieuwe Kerk, de nationale plek van herdenken, vieren en verbinden, brengt in 2019 de Grote Suriname tentoonstelling – het verhaal van Suriname. Het meeslepende epos van de bewoners door de eeuwen heen. Van de oudste nederzettingen, het koloniale verleden tot en met het diverse Suriname van tegenwoordig.

Oral history gaat een belangrijke rol krijgen in de tentoonstelling. Het publiek zal aan de hand van historische objecten, kunst, mode, filmfragmenten, fotografie, muziek en nog veel meer worden meegenomen naar dit tropische land. Van het veelkleurige culturele leven, de plantagecultuur en slavernij, de monumentale historische binnenstad van Paramaribo tot de rijke flora en fauna en de Surinamerivier.

Aan de tentoonstelling werken erkende Suriname-specialisten als Cynthia McLeod, Carl Haarnack, Thomas Polimé, Ruben Gowricharn, Alex van Stipriaan en Eithne Carlin mee. In Nederland is een club van ambassadeurs in het leven geroepen met bekende Surinaamse Nederlanders (van Jörgen Raymann tot Lilian Gonçalves, Kathleen Ferrier en Humberto Tan).

Onlineprijs: €0 – €18,-