Laden Evenementen

‘Waar blijft onze eerste vrouwelijke premier?’ wordt in Nederland vaak geroepen. In het Koninkrijk der Nederlanden is er al een vrouw aan het roer geweest: Maria Liberia Peters. Ze zette de Antillen op de wereldkaart en was een rolmodel met grote populariteit. Tijd om haar in het zonnetje te zetten! Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, organiseert op 28 oktober in het kader van de Black Achievement Month een lezing en gesprek met de voormalig premier van de Nederlandse Antillen. Maria Liberia Peters vertelt in de OBA over de strijd voor het algemeen kiesrecht en blikt terug op haar periode als minister president. Welke vrouwen en mannen maakten zich hard voor het vrouwenkiesrecht? Hoe was de maatschappelijke situatie voor vrouwen in die tijd? Peters kwam bijna toevallig in de politiek terecht, maar zou uitgroeien tot een internationaal gerespecteerd leider.

De avond wordt geopend met een column door Gina Lafour (Stem op een vrouw). De lezing door Maria Peters wordt gevolgd door een panelgesprek waarbij ook Twie Tjoa, de eerste vrouwelijke directeur op het Ministerie van Arbeid in Suriname, aanschuift. De gemeenschappelijke geschiedenis in de totstandkoming van het algemeen kiesrecht op de Nederlandse Antillen en Suriname worden belicht, maar ook de verschillen. Het programma wordt gemodereerd door Natasja Gibbs.

Het evenement is gratis toegankelijk. Je kunt je aanmelden via pr@atria.nl

Meer informatie over het evenement vind u via onderstaande link: https://atria.nl/agenda/politieke-pioniers-de-straat-op/