Laden Evenementen

In het kader van de Black Achievement Month zijn er een aantal evenementen geprogrammeerd in Rotterdam door de stichting TRC Promotion. Naast kunst & cultuur vinden wij het ook belangrijk om te praten over ons welzijn als Afro-Nederlanders in Rotterdam. Vandaar dat dus op 11 oktober a.s. een debat gepland is in het bibliotheektheater te Rotterdam.

Deze Afro Caribische doelgroep valt niet meer weg te denken in Nederland. Met redelijk succes heeft een deel van ons zich succesvol geworteld in Nederland en zijn opgeklommen in de maatschappij door extra hard werken en vooral ook vol te houden. Maar het emancipatieproces is verre van voltooid, Op veel vlakken heerst er nog hardnekkige problematiek, denk aan onderwijs, carrière, toegang tot arbeidsmarkt, recht op gelijkwaardige behandeling, toegang tot overheid en hogere functies enz. ook al denkt de politiek daar anders over! Inmiddels hebben velen het geloof in de overheid verloren en zijn verlamd geraakt. Dit mag en kan niet langer gebeuren!!! Wij gaan opkomen voor ons recht.

Nieuwe hoop putten wij uit de succesvolle Zwarte Pieten acties. Wij willen echt deelnemen en meetellen in de maatschappij en zorgen voor nieuwe doorbraken. Er is actie vereist door de Afro Caribische Gemeenschap in Nederland.

OPROEP TOT HET DEBAT OP 11 OKTOBER 2019

AFRO CARIBISCHE NEDERLANDERS OP ZOEK NAAR EEN STRATEGIE? In debat!

Meldt je vooraf aan via: trc@trcpromotion.com o.v.v. voor- en achternaam

Na aanmelding krijg je een bevestiging, met deze bevestiging heb jij vrij toegang tot het debat.

Op vrijdag 11 Oktober 2019

Programma:

  • 19:00-19:30 Inloop
  • 19:30-19:35 Welkomstwoord
  • 19:35-19:45 Inleiding door Ricardo Huggy Thomas, Ala Kondre Magazine
  • 19:45-21:00 Paneldiscussie wordt geleid door John Kersten, op basis van de stelling
  • 21:00-21:15 Column van de avond door Guus Pengel
  • 21:15-22:00 Afsluiting en nagesprek onder genot van een drankje