Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

‘Driving Miss Daisy’ is een hartverwarmend toneelstuk over de bijzondere vriendschap tussen een oudere witte dame en haar zwarte chauffeur. Wanneer de 72-jarige Joodse weduwe Daisy Werthan haar auto total loss rijdt, besluit haar zoon een chauffeur voor haar in te huren. Dit tot afgrijzen van zijn moeder, die helemaal niet zit te wachten op iemand met een ander geloof, afkomst en huidskleur.

Toch worden in de beschutte vier vierkante meter van de auto hun verschillen geleidelijk minder voelbaar en ontstaat er een vriendschap tussen de koppige dame en haar chauffeur. Wat ze delen blijkt belangrijker te zijn dan huidskleur of achtergrond.

Driving Miss Daisy is een indrukwekkend verhaal over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap. Anne Wil Blankers speelt Miss Daisy en Edwin Jonker vertolkt haar chauffeur Hoke Coleburn. Het stuk won de Pulitzerprijs voor beste drama in 1988 en werd een jaar later verfilmd. Die film sleepte drie Oscars in de wacht: beste film, beste actrice en beste bewerkte scenario.

€ 34,50 (1e rang) € 29,50 (2e rang) € 17,50 (3e rang)