Laden Evenementen

Op zaterdag 9 oktober vindt de familiedag van de Black Achievement Month 2021 plaats in NEMO Science Museum met een interactief programma voor het hele gezin.

Voor het eerst maakt een wetenschapsshow onderdeel uit van de NEMO Familiedag. In de demonstratie ‘Wetenschap om je heen’ sta jij centraal. Verwonder je over de spannende proefjes en spectaculaire experimenten die overal om je heen gebeuren. Van een vuurtornado, tot een waterval van mist en vliegende borden. Alles komt voorbij in deze spannende demonstratie.

Keynote speaker van de dag is drs.ir. Goziëm Frijmersum, één van de vijf partners van het adviesbureau Windkracht 5. Dit bureau heeft als doel om een actieve bijdrage te leveren in de energietransitie. Goziëm zal vertellen wat hem ooit heeft gedreven om energietechniek te studeren en welke kansen en mogelijkheden er zijn om de overstap te maken naar duurzame energie, waardoor we het klimaat- en energieprobleem kunnen oplossen.

Voorafgaand aan Goziëm Frijmersum zorgt Skitta voor een energy boost bij de aanwezige kids door een optreden waarin hij rap, zang, dans, sport en comedy combineert. Na afloop van het programma is er een gratis lunch voor kinderen, ouders en begeleiders. Daarna is er gelegenheid om het museum te verkennen.

Voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar is een coronatoegangsbewijs verplicht.