Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op 28 september trapt de Black Achievement Month 2019 af met een evenement voor de hele familie in het NEMO Science Museum. De familiedag staat in het teken van zwarte uitvinders. Naast gezinnen nemen leerlingen van drie á vier basisscholen uit Amsterdam deel aan het programma. Voorafgaand aan de Familiedag krijgen de bovenbouw leerlingen op hun school een les over wetenschap en zwarte uitvinders ter voorbereiding van de dag zelf.

Voorafgaand aan het plenaire programma krijgen de leerlingen de gelegenheid de tentoonstelling “Zwarte Uitvinders” te bekijken.  De keynote speaker van de dag is Astrid Deira, de eerste vrouwelijke piloot bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Op 16 januari 2019 is Astrid Deira met een all female crew van Suriname naar Aruba gevlogen en heeft daarmee een historische gebeurtenis in de Surinaamse luchtvaart bewerkstelligd.

Voorafgaand aan de presentatie van Astrid Deira zal MC Skitta, de host van de middag, de kinderen opwarmen door ze te laten springen en dansen tijdens zijn show. Na afloop van het programma is er een gezonde lunch voor alle kinderen. Daarna is er gelegenheid om het museum te verkennen.