Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

UITVERKOCHT

De Black Achievement Month 2018 wordt afgetrapt met de familiedag in NEMO Science Museum met een interactief programma voor het hele gezin.

Speciaal voor kinderen is er de NiNsee-tentoonstelling Zwarte Uitvinders over – hoe kan het ook anders – zwarte uitvinders en hun ontdekkingen. Wist je bijvoorbeeld dat het stoplicht en het maandverband zijn uitgevonden door Afro-Amerikanen ten tijde van de slavernij? Tijdens de tentoonstelling ontdek je de bijzondere verhalen achter deze mannen en vrouwen en hun uitvindingen.

Keynote speaker is ecoloog Thiëmo Heilbron, oprichter en directeur van Fawaka Nederland. Deze organisatie wil kinderen en jongeren van alle etnische achtergronden bewuster maken van hun omgeving om zo de wereld groener en duurzamer te maken. Thiëmo heeft speciaal voor de Black Achievement Month een interactief programma samengesteld over duurzaamheid. Samen met de kinderen gaat hij op onderzoek uit!

Voorafgaand aan Thiëmo Heilbron zorgt Skitta voor een energy boost bij de aanwezige kids door een optreden waarin hij rap, zang, dans, sport en comedy combineert. Na afloop van het programma is er een gratis lunch voor kinderen, ouders en begeleiders. Daarna is er gelegenheid om het museum te verkennen.