Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Harriet Tubman (1822-1913) is een legendarische Afro-Amerikaanse vrijheidsstrijdster. Zij ontsnapte aan een bestaan als slaaf, waarna ze met gevaar voor eigen leven vele lotgenoten bevrijdde. In de voorstelling Harriet vertelt zij haar hartverscheurende levensverhaal aan het meisje Alice. Sopraan Claron McFadden en componiste Hilda Paredes eren Harriet met urgent muziektheater dat ons allemaal een spiegel voorhoudt.

Deze internationale coproductie reist na het Muziekgebouw aan ’t IJ door naar Mexico, Frankrijk en Engeland. Ook de makers komen van over de hele wereld: Paredes is één van de meest vooraanstaande componisten van Mexico en de Nederlands-Amerikaanse alleskunner McFadden is Harriets gedroomde vertolkster.

Het libretto werd geschreven door de Puerto Ricaanse schrijfster en hoogleraar Mayra Santos-Febres en de Nederlandse radiopresentator Lex Bohlmeijer. Het Antwerpse collectief voor hedendaagse muziek HERMESensemble tekent voor de uitvoering.

In coproductie met HERMESensemble, Théâtre de la Croix-Rousse Lyon, Festival Internacional Cervantino 2018, Huddersfield Contemporary Music Festival, Operadagen Rotterdam en Muziekgebouw aan ’t IJ met steun van Ammodo.

€ 34,00 (regulier) € 12,50 (Early Bird t/m 29 jaar)