Laden Evenementen
Kunnen we in de toekomst ons verleden helen?

De doorwerking van trauma op volgende generaties houdt steeds meer mensen bezig. Wetenschappers doen hier sinds tientallen jaren onderzoek naar en ontdekken steeds meer over dit doorlopende proces. Onderzoek richt zich vooral op de Holocaust en het slavernijverleden, maar ook op mensen met een vluchtverleden. Zo groeien inzichten over wat kan bijdragen aan heling.

Trauma doorbreken kost veel tijd. Dit lukt niet met een paar simpele magic tricks. Naast ‘ontzwijgen’ staan inzichten en rituelen die voorkomen in spirituele tradities meer in de belangstelling. In verband met onze tentoonstelling Healing Power: sjamanisme, winti en hekserij, zoomen wij daarom ook in op de mogelijke rol van spiritualiteit en creativiteit. Deze tentoonstelling kun je voorafgaand aan het programma bezoeken.

Tijdens deze avond delen we onder leiding van dr. Glenn Helberg zowel wetenschappelijke als spirituele inzichten in gesprek, performance en rituelen.

Met: performance OTION, ritueel met Mestizo sjamaan Petra Nelstein en gesprekken met psycholoog Gil Yitshaki, psychiater Forugh Karimi, familietherapeut Kitlyn Tjin A Djie, natuurgenezer Desta Deekman, schrijver en filmmaker Esther Duysker en conservator Caribisch gebied en koloniale geschiedenis Wendeline Flores.

Aanvang: 19:00 uur

Duur: 2,5 uur

Tickets: via www.tropenmuseum.nl