Laden Evenementen

Een poëtische geschiedenisles over de queer geschiedenis van Afrika. Het continent heeft een rijke, maar verborgen queer geschiedenis. Doordat deze verhalen nooit verteld worden, ontbreekt deze kennis bij het maken van huidige politieke en sociale keuzes.

In Het is niet nieuw onderzoekt Geoffrey van der Ven hoe hij zich als homoseksuele man van half-nigeriaanse afkomst verhoudt tot deze onvertelde verhalen: hoe nieuw is zijn verhaal?

Door middel van spoken word, storytelling en multimedia neemt Geoffrey het publiek mee in de verborgen geschiedenis van de queer community, Afrikaanse tradities en de heldenverhalen die niet nieuw zijn, maar te lang ongehoord.

THEATERKRANT

“Geoffrey van der Ven verrast het meest met zijn innemende verhalenmedley Het is niet nieuw. Soepel wekt hij historische queer-personages tot leven, uit vorige eeuwen in wat nu Nigeria, Angola en Uganda heet. Meer dan een kamerscherm, een tafel, Nigeriaanse gewaden en wat rekwisieten heeft deze Nederlands-Nigeriaanse spoken-word-artiest niet nodig om het publiek mee te tronen naar zijn sympathieke activisme.”

 Prijs: € 16,50/Jongeren t/m 30 jaar: € 12,50

Actuele informatie en kaarten:

www.hnt.nl