Laden Evenementen

In gesprek over Curaçao: Opstanden vroeger en nu

Op zaterdag 15 oktober gaat moderator Edrieënna Brandao in gesprek met onder andere Kunta Richo, over opstanden door de eeuwen heen op Curaçao. En we bespreken waar nu nog voor gestreden moet worden voor de Curaçaoënaar vandaag. Dichteres Radna Fabias, bekend van haar bundel Habitus (2018) en winnaar van De Grote Poëzieprijs 2019, draagt voor uit eigen werk. 

Dit gesprek is onderdeel van de programmering bij de tentoonstelling Kòrsou-Curaçao – Stemmen van toen, mensen van nu. 

De tentoonstelling combineert archiefstukken met verschillende visies op het eiland. Zo geeft een selectie uit de unieke verzameling audio-opnames, de Zikinzá-collectie, een inkijk in het dagelijks leven van Curaçaoënaars van toen.

Ook komen Curaçaoënaars van nu aan het woord over de onderwerpen uit de tentoonstelling. In de tentoonstelling zijn interviews en foto’s te bekijken die gemaakt zijn door de Curaçaose fotograaf, documentairemaker en culturist Selwyn de Wind. Daarnaast laten kunstenaars met hun werk zien hoe zij aankijken tegen de vijf thema’s in de tentoonstelling: oorspronkelijke bewoners, slavernij, veerkracht, samenleving en bestuur. Er is werk te zien van Quentley Barbara, Elvis Chen, Melissa Cijntje, Avantia Damberg, Ruben La Cruz & Karolien Helweg, Travis Geertruida, Kevin Osepa, Imani Specht en Gilleam Trapenberg. Rachel Rumai Diaz sluit de expositie af met een Spoken Word opname.

Prijs: €12,50 (ticket voor het gesprek is inclusief toegang tot de tentoonstelling Kòrsou-Curaçao)

Aanmelden via events@nationaalarchief.nl met voor-/achternaam, telefoonnummer en e-mailadres