Laden Evenementen

Op zaterdagmiddag 8 oktober vindt de 10de Caraïbische Letterendag plaats. Deze lustrumviering vindt plaats in het HNI in Rotterdam. Na ruim twee jaar uitstel vanwege corona viert de Werkgroep Caraïbische Letteren eindelijk een nieuwe editie, gewijd aan de grote voorlopers. Twintig schrijvers stellen zich de vraag: wie zijn onze helden? Bij deze gelegenheid verschijnt de bundel Dat wij zongen, met essays van 21 auteurs over 20 groten die hen voorgingen.

Dat wij zongen bevat opstellen van o.m. Astrid Roemer, Karin Amatmoekrim, Tommy Wieringa, Antoine de Kom, Michael Tedja, Shantie Singh enz. over o.m. Albert Helman, Anil Ramdas, Frank Martinus Arion, Tip Marugg, Michael Slory enz. (zie de lijst onder aan dit bericht).

Het boek Dat wij zongen wordt gedoopt door wintipriesteres Maran Markelo en het eerste exemplaar wordt aangeboden aan de grootste levende Nederlands-Caraïbische dichter, die overkomt uit Suriname: Jit Narain.

In gespreksronden, geleid door Raoul de Jong en Julien Ignacio, komt een groot aantal schrijvers uit de bundel Dat wij zongen aan het woord. Verder zijn er intermezzi: Charlotte Doornhein herdenkt de onlangs overleden Diana LebacsRaoul de Jong leest voor uit zijn succesroman Jaguarman; Michiel van Kempen vraagt aandacht voor de ten onrechte onbekende Antilliaanse antikoloniaal Medardo de Marchena; en een mystery guest zet Ronald Snijders – winnaar van de Boy Edgarprijs – in de schijnwerpers.

De presentatie is in handen van Sarita Bajnath, van het AT5-boekenprogramma Leesoffensief.

Datum en tijd: zaterdag 8 oktober 2022, van 13 tot 18.30 uur.

Toegang: tickets € 12,50, klik HIER (tickets zijn uitsluitend ONLINE verkrijgbaar).

Komt u met ons eten? Een maaltijd met één drankje kost € 18,00 p.p. Daarvoor moet wel gereserveerd worden via: anjaamsterdam16@gmail.com

Locatie: HNI (Het Nieuwe Instituut), Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam