Laden Evenementen

Op donderdag 5 oktober verwelkomt het Bijlmer Parktheater opnieuw met genoegen DJ Scholar lynnée denise. Ditmaal voor de presentatie van haar boek ‘Why Willie Mae Thornton Matters’. Het werk, dat liefdevol wordt omschreven als een ‘biografie in essays’, is een eerbetoon aan de artiest die ons ‘Hound Dog’, ‘Ball and Chain’ en andere nummers gaf die de koers van de Amerikaanse muziek veranderden.

Over Willie Mae Thornton

Geboren in Alabama in 1926, opgegroeid in de kerk, toegeëigend door witte artiesten, – de levensgebeurtenissen van Willie Mae “Big Mama” Thornton belichamen de blues – maar lynnée denise dwingt ons, door haar Zwarte, queer, feministische lens, voorbij de stereotypen om Thorntons leven te lezen. Hierdoor onthult ze het leven van een artiest die gedurende haar vier decennia lange carrière een vernieuwer was.

Over lynnée denise

lynnée denise, een wereldreizende beoefenaar van geluid, taal en Black Atlantic-denken, is een in Amsterdam gevestigde schrijver en interdisciplinair kunstenaar uit Los Angeles, Californië. denise’s werk traceert en belicht de intimiteiten van underground nachtclub-movements, muziekmigratie en bascultuur in de Afrikaanse diaspora.

Prijs: € 11,50 / Amsterdam Stadspas groene stip – € 2,00

Actuele informatie en kaarten:

https://www.bijlmerparktheater.nl/agenda/330/simone-zeefuik-bijlmer-parktheater/lynnee-denise-boekpresentatie