Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

We gaan terug naar eind jaren dertig van de vorige eeuw, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Dat verandert wanneer hij oud genoeg is om naar school te gaan. Martin mag niet naar de school van zijn vriendjes omdat zij wit zijn en hij zwart. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen, maar dat hij de wereld kan veranderen.

Een gevoel van onrechtvaardigheid drijft boven en een niet te stillen vuurtje wordt aangewakkerd. Er ontstaat een droom over verschillen die verdwijnen en de overtuiging dat er een dag gaat komen waarop iedereen in harmonie met elkaar samenleeft. Hoe ver is Martin bereid te gaan om die droom uit te laten komen?

Martin Luther King is een coproductie van Urban Myth, Theater De Krakeling en STIP theaterproducties. De voorstelling steekt het verhaal van de icoon in een nieuw jasje.
De Krakeling bestaat 40 jaar en voor het theater is dit dé perfecte aanleiding om met beide partners een bijzondere voorstelling te maken voor jong publiek.

€ 10,00 (regulier) € 8,00 (Stadspas/65+) € 7,00 (kinderen) € 5,00 (Stadspas kinderprijs)