Laden Evenementen

Op 26 oktober vindt de 16de editie van de Nacht van de Geschiedenis plaats, dé feestelijke afsluiting van de Maand van de Geschiedenis, die elk jaar in oktober wordt georganiseerd. Bekende sprekers, debatten, lezingen, interviews en nachtelijk dwalen over de zalen, maken de Nacht elk jaar weer tot een historisch spektakel.

Voor de kenner, de liefhebber en de geschiedenisfreak. Sinds 2010 is het Rijksmuseum de gastheer en organisator van de Nacht. De Nacht wordt samengesteld door het Rijksmuseum, i.s.m. Black Achievement Month, Huis deBuren, Huygens/ING, KNHG en KITLV.

Elk jaar hebben Nacht & Maand een thema. Dit jaar is het thema Zij/Hij, een thema dat verband houdt met het bestaan van 100 jaar vrouwenkiesrecht. Zij/Hij gaat over Sterke Vrouwen achter Grote Mannen en andersom, over man-vrouwverhoudingen door de eeuwen heen, over genderkwesties, homohaat, mannelijkheid, vrouwen in de politiek, etc. Zij/Hij biedt vele aanknopingspunten in de geschiedenis, want vrouwen en mannen en hun onderlinge relaties zijn immers van alle tijden, uit alle delen van de wereld, massaal en persoonlijk. Dit is wat de Nacht elk jaar weer doet: vanuit de inhoud brengen we geweldige lezingen, gaan we met elkaar in debat, om onze wereld van vandaag beter te begrijpen.

  • Korting: € 30 (vroegboek, studenten, Museumkaart, Vrienden, CJP
  • Regulier: € 35
  • Partners Nacht €27,50