Laden Evenementen

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis is er in het hele Rijksmuseum iets te horen, doen of beleven rondom het thema Eureka!

Een ontdekking, uitvinding of nieuw perspectief: sommige onderzoekers wijden hun hele leven aan dat éne Eureka-moment. Hun inzichten hebben onze blik op de wereld gevormd, en nog altijd wordt onze manier van kijken beïnvloed door nieuwe kennis.

Zo gaan de makers van de Volkskrantserie Ons Koloniale Verleden in 50 voorwerpen in op nieuwe inzichten rondom het koloniale verleden. Sheila Sitalsing, Valika Smeulders, Wayne Modest en Matthias van Rossum gaan in gesprek over de betekenis van deze kennis, ook voor musea.

Marjolijn van Heemstra laat zien dat nieuwe kennis juist ook vaak nieuwe vragen oproept: we leren steeds meer over de ruimte, maar wat zegt het over onze plek op aarde? En zo’n geniale ingeving staat niet op zichzelf: Louise Fresco vertelt over de harde realiteit achter onderzoek, over dwaalsporen en het toeval dat voorafgaat aan grote wetenschappelijke ontdekkingen.

Verrijk je kennis tijdens deze Nacht door de presentaties en optredens, verken een nieuw perspectief in gesprek met conservatoren en wetenschappers of dwaal gewoonweg over de stille museumzalen.

Prijs: Vroegboekkorting: €25

Korting voor kaarthouders (museumkaart, studentenkaart, vriendenpas): €25

Regulier: €30

Actuele informatie en kaarten:

www.rijksmuseum.nl/nacht