Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In het Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidseplein (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam) vindt op zondag 29 september de opening van de Black Achievement Month plaats. De presentatie is in handen van Simone Weimans, bekend van het NOS-journaal.

Wij hebben een gevarieerd programma voor u in petto. Cabaretier Howard Komproe spreekt een gesproken column uit. Verder zijn er dansoptredens van het gezelschap Untold en het Nationale Ballet. Untold is een West-Afrikaans en Afro-Caribisch dans- en muziekgezelschap. Zij presenteren een scène uit hun nieuwe voorstelling ‘Sreka’. Het Nationale Ballet geeft acte de présence met een duet van de Ethiopisch /Belgisch danseres Sebia Plantefeve en de uit Brazilië afkomstige David Ramos.

Vocalist Izaline Callister presenteert samen met componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten een fragment uit haar nieuwe multi-media voorstelling “Het eiland van mijn vader” waarin familie en het eiland Curaçao centraal staan. De klassiek getrainde toptalenten Yannick Hiwat (viool) en Dywel Braaf (vleugel) verzorgen beide een solo-optreden.

Manouschka Zeegelaar Breeveld, de ster van de muziektheatervoorstelling ‘Celia’ van Urban Myth, die verhaalt over het leven van de Cubaanse koningin van de salsa Celia Cruz, zal een spetterend optreden verzorgen samen met haar Latin all-star band.