Laden Evenementen
Evenementenreeks Evenementenreeks: Or Die Trying

In Or Die Trying van choreograaf en socioloog Alida Dors komen dans, thaiboksen en filmprojectie bij elkaar. Een voorstelling voor dromers en vechters.

Als Surinaamse immigrant vocht de vader van Alida Dors letterlijk en figuurlijk voor een beter leven. In zijn eigen boksschool propageerde hij een mentaliteit van groei, flexibiliteit, incasseren en nooit opgeven.

Vechtlust, in allerlei vormen, wordt overgedragen van generatie op generatie. Dat inspireerde Dors om Or die trying te maken. Dansers en Thai boksers gaan het gevecht aan met hun eigen grenzen. In het spanningsveld van ambitie, verwachtingen, zelfdiscipline en zelfdestructie zoeken zij hun eigen weg. Hoe ver zijn ze bereid te gaan? Is opgeven een optie? Become the best you, Or Die Trying.

Or die trying werd genomineerd voor een Zwaan (VSCD Dansprijs) 2020. Uit het juryrapport: “Mede door de korte filmbeelden van haar vader wordt de persoonlijke urgentie van choreograaf Alida Dors voelbaar. Incasseren en nooit opgeven, door de generaties heen, Dors heeft met Or Die Trying wederom een zeer relevante en aangrijpende voorstelling gemaakt.”

Aanvang: 20:15

Tickets:via www.theaterrotterdam.nl