Laden Evenementen

Vanaf 12 oktober 2019 (in de weekenden en tijdens schoolvakanties) is in het Tropenmuseum Junior de tentoonstelling Sabi Suriname te zien. Op verdieping min 7 in het Suriname-depot is achter een kast een tot nu toe onbekende wereld ontdekt: de Wereld achter de Dingen. Voor zover we nu weten opent die wereld zich alleen voor kinderen. Zonder kinderen blijft deze wereld gesloten. Zelfs voor de directeur van het museum. In de Black Achievement Month wordt deze Wereld achter de Dingen opengesteld voor bezoekers.

Vaar in een boot door het binnenland en speel een spel over wat je daar tegenkomt. Doe boodschappen in de toko voor een heerlijk Surinaams recept. Luister naar de verhalen en vragen van vier Surinamers in het verhalenhuis. Vier een feest in de feeststraat en laat in de dans- en muziekstudio Surinaamse muziek klinken.

Overal is van alles te doen en kom je veel te weten over Suriname, de band met Nederland en hoe Suriname met de wereld is verbonden. Kom naar Sabi Suriname en ontdek het zelf!

Er zijn ieder weekend en in schoolvakanties 2 tours waar je uit kan kiezen:

  • Juniortour – voor kinderen 6 t/m 13 jaar
  • Familietour – voor de hele familie

Er zijn voor elke tour slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, het is daarom aan te raden om tijdig online een kaartje te kopen via www.tropenmuseumjunior.nl. Kijk ook op de website voor meer informatie