Laden Evenementen

In 2021 werd Sharon Dodua Otoo’s roman Ada’s plek uitgebracht. Het werk van de in Berlijn wonende auteur en politiek activist werd enthousiast ontvangen en verdiende een plek op de bestsellerlijst.

Eerder schreef ze proza en essays en ze is de redacteur van de Engelstalige boekenreeks “Witnessed”. Naar aanleiding van de aankomende, Engelse vertaling van Ada’s plek brengt Sharon Dodua Otoo een bezoek aan ons theater om meer te vertellen over haar boeken, inspiratie en schrijfproces. 

Tijdens de avond zullen verschillende personen voordragen uit Ada’s plek. Over Ada’s plek In 1459 is Ada getuige van de komst van de Portugezen aan de goudkust van het land dat ooit Ghana zal worden. Haar pasgeboren baby is net gestorven en laat ze met een gouden parelarmband de zee invoeren. In 1848 heeft Ada een buitenechtelijke relatie met Charles (Dickens). In 1945 wordt Ada tot prostitutie gedwongen in een concentratiekamp. In 2019 gaat ze voor zichzelf en haar baby op zoek naar een appartement in Berlijn. In een tentoonstellingscatalogus valt haar blik op een gouden armband die haar door tijden en veranderingen heeft begeleid. Ada is veel vrouwen, ze leeft vele levens. Ze ervaart de ellende, maar ook het geluk van het vrouw-zijn, ze is slachtoffer, biedt weerstand en vecht voor haar zelfstandigheid.

Dit programma is een samenwerking met Uitgeverij Signatuur.

Prijs: €11,00

Meer informatie en kaarten: https://bijlmerparktheater.nl/nl/sharon-dodua-otoo-lezing