Laden Evenementen

In het kader van de Black Achievement Month heeft het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) een tweetal films geselecteerd. De films worden vertoond in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. In De Balie vindt op zondag 13 oktober de vertoning plaats van Soundtrack of a Revolution

Soundtrack of a Revolution

“Het was goede onrust. Het was noodzakelijke onrust.” Congreslid John Lewis was in de jaren zestig een van de voorvechters van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging die met vreedzame acties vocht voor afschaffing van de apartheid. Onlosmakelijk verbonden met die strijd was de zwarte muziek, de nummers die van generatie op generatie werden doorgegeven. Muziek was niet zo maar muziek, het was een oraal verslag van de zwarte geschiedenis.

Soundtrack for a Revolution laat met interviews, historische fragmenten en nieuwe optredens van vrijheidsliederen zien wat het belang was van die muziek voor de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, maar ook voor de tienduizenden die vanuit de hele Verenigde Staten naar het zuiden trokken om te helpen protesteren. Het was de muziek die solidariteit bracht, aldus een van de getuigen in de film.

Tickets. Klik hier.

Normaal € 11,50
Cineville kaart € 0,00
Student / CJP / Stadspas € 8,50
Offscreen-pas € 8,50
Ik heb De Balie Cultuurpas € 8,50

.