Laden Evenementen

Tentoonstelling Kòrsou-Curaçao

De tentoonstelling Kòrsou-Curaçao – Stemmen van toen, mensen van nu van het Nationaal Archief in Den Haag is de hele maand oktober te bekijken en staat daarna nog tot 20 november. 

De tentoonstelling combineert archiefstukken uit de collectie van het Nationaal Archief met verschillende visies op het eiland. Zo geeft een selectie uit de unieke verzameling audio-opnames, de Zikinzá-collectie, een inkijk in het dagelijks leven van Curaçaoënaars van toen.

Ook komen Curaçaoënaars van nu aan het woord over de onderwerpen uit de tentoonstelling. In de tentoonstelling zijn interviews en foto’s te bekijken die gemaakt zijn door de Curaçaose fotograaf, documentairemaker en culturist Selwyn de Wind. Daarnaast laten kunstenaars met hun werk zien hoe zij aankijken tegen de vijf thema’s in de tentoonstelling: oorspronkelijke bewoners, slavernij, veerkracht, samenleving en bestuur. Er is werk te zien van Quentley Barbara, Elvis Chen, Melissa Cijntje, Avantia Damberg, Ruben La Cruz & Karolien Helweg, Travis Geertruida, Kevin Osepa, Imani Specht en Gilleam Trapenberg. Rachel Rumai Diaz sluit de expositie af met een Spoken Word opname.

Entreeprijzen tentoonstelling Kòrsou-Curaçao
Volwassenen € 7,50
65+/student/CJP/NA-studiezaalbezoeker € 5,-
Kind tussen 12 en 18 jaar € 5,-
Kind onder 12 jaar gratis
Museumkaart, ICOM, Ooievaarspas, Rotterdampas en Vriend gratis