Laden Evenementen

Nederland krijgt een museum voor Zwartekunst, cultuur, wetenschap en innovatie: The Museum of Black Futures. Er moet iets veranderen in het culturele aanbod van Gelderland. Binnenkort zal onenigheid over de toekomst van het Afrika Museum in Berg en Dal leiden tot sluiting van het instituut. Dit conflict tussen het management en de eigenaren van de collectie laat zien dat gevestigde Nederlandse kunst- en kennisinstituten ten onder gaan als zij weigeren emancipatie, inclusiviteit, antiracisme en sociale rechtvaardigheid duurzaam te borgen in hun organisaties. Een groep Afro-Europeanen besluit nu het heft in eigen handen te nemen en initiëren een nieuw museumproject. Hierover gaan zij op 20 oktober in gesprek, onder begeleiding van Roche Nieuwendam en Richard Kofi.

In een gevarieerd programma van performances, voordrachten en gesprekken tonen we een veelheid aan Zwarte perspectieven. Iedere presentatie prikkelt de verbeelding en vraagt wat de term ‘museum’ eigenlijk betekent in 2023. Heeft het wel een toekomst? Wat betekent het om Zwartheid te centreren in een Europees instituut? Kan er een sterke verbinding gemaakt worden met onze gemeenschappen in Afrika, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika? En hoe verzamel je een collectie van de toekomst?

Over The Mansion

THE MANSION is hét hiphop platform van Nijmegen. De missie van Mansion is om de kunstvorm hiphop als volwaardig te programmeren binnen het culturele aanbod van de stad en talent de juiste mogelijkheden te bieden om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Dit doen wij door een breed aanbod van lessen, workshops, trajecten en evenementen. Samen met Waalhalla Skatecentrum, Kamp Ras, Time of Your Life, New Rootz, productiehuis La Fam en het podcast platform Project Wiaspora bieden we een veelzijdig hiphop programma voor jeugd en alle Nijmegenaren.

Prijs: gratis

Aanmelden kan gratis via deze link: https://forms.gle/KdAUaSwVBhGbMte37

Actuele informatie:

www.themansionnimma.nl

Project Wiaspora podcast van onze editie in 2022: https://open.spotify.com/episode/19VKVJZdfARfb07RctOk0o?si=hIDE4J7MTNqA8y91jL7-4Q