Laden Evenementen

Toonzetters: Ronald Snijders 

Dit jaar wint fluitist Ronald Snijders de Boy Edgarprijs, de belangrijkste onderscheiding voor jazzmusici. De muzikant en etnomusicoloog is niet in een hokje te vangen. In zijn eigen stijl combineert Snijders Braziliaanse en Amerikaanse jazz, soul, funk, kaseko en kawina. Ook bespeelt hij een scala aan instrumenten. In Toonzetters geeft Ronald Snijders het publiek een nog niet eerder vertoonde inkijk in zijn muzikale brein.

Het is een musicus met een groot historisch besef. In de jaren negentig publiceerde hij een lexicon over Surinaamse straattaal, een bundel korte verhalen en een biografie over zijn vader Eddy Snijders, ook een geroemd musicus en componist. Hoe hebben eerdere generaties hem geïnspireerd en wat wil de inmiddels 71-jarige muzikant meegeven aan een nieuwe generatie musici?

Toonzetters

In de serie Toonzetters maakt De Balie samen met toonaangevende Nederlandse muzikanten inspirerende programma’s waarin hun muzikale vakmanschap en maatschappelijke interesses centraal staan. Avonden vol muziek, voordrachten en bijzondere gesprekken die een unieke inkijk bieden in de belevingswereld van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Eerdere Toonzetters waren rapper Fresku, de wereldberoemde artiest Sevdaliza, saxofonist Benjamin Herman en internationaal violist Liza Ferschtman.

Informatie: www.debalie.nl

Prijs: €13,50