Laden Evenementen
Evenementenreeks Evenementenreeks: Trojan Wars
“De geschiedenis van de Nijlvallei-beschavingen, Egypte incluis, behoort onmiskenbaar tot de geschiedenis van Zwart Afrika.” aldus Djehuti Ankh-Kheru. Hij verwoordt daarmee een onder Afrocentristen breed gedragen opvatting: de oude Egyptenaren waren zwart en de Egyptische cultuur kan worden gekarakteriseerd als een zwarte beschaving.

Essentiële culturele verworvenheden van de Grieken waren ontleend aan – of zelfs gestolen van – de Egyptenaren. De wieg van de Europese cultuur ligt in Griekenland en de westerse beschaving leunt op zwart Afrika, aldus te lezen in Black Athena: The Afroasiatic roots of classical civilization van Martin Bernal (1937-2013). Dat was genoeg inspiratie voor Het Nationale Theater om Romana Vrede en Emmanuel Ohene Boafo tot oppergoden te maken in de marathonvoorstelling Trojan Wars en zo een andere blik op de Westerse beschaving te geven.

Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. In een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur speelt een topcast met een grote groep jonge acteurs meer dan honderd personages.

De moeder aller oorlogen

Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.

Drie afleveringen bingewatchen
Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en food van Amaro Creative Industries.  Het theater is één groot festivalterrein.

Aanvang: 17:00 uur

Duur: 4 uur

Tickets: via www.hnt.nl