Laden Evenementen

Alle mensen hebben voor 99,9% hetzelfde DNA en toch gaat de aandacht vooral naar de 0,1% waarin we verschillend zijn. Zwart, wit, hetero, homo, hipster, nerd, millenial, queer – soms is het bevrijdend je met je identiteit te onderscheiden, soms juist beklemmend of zelfs gevaarlijk. Want wat kun je nog zeggen zonder een ander te kwetsen?

In Umuntu Ngumuntu Ngabantu (Ik ben omdat wij zijn) proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. Ze stellen zich voor aan het publiek en proberen zich van hun beste kant te laten zien. Maar je identiteit onder woorden brengen, blijkt zo makkelijk nog niet. Gaandeweg worden de hokjes waar zij zich in- en uitvechten grimmiger en de scheidslijn tussen werkelijkheid en fictie onbelangrijk. Je moreel kompas draait overuren. Let’s get comfortable with being uncomfortable. Durf iets of niets te zijn in verbinding met elkaar. Heb de moed om te bestaan. Een voorstelling over de moed om jezelf te kunnen zijn, zonder de ander te kwetsen.

Marcus Azzini stelt in zijn theater de ontmoeting centraal. In Umuntu Ngumuntu Ngabantu maakt hij met een nieuwe generatie talentvolle acteurs een persoonlijke mozaiekvoorstelling. Met als resultaat een brutale, geestige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclusiviteit.