Laden Evenementen

LOYDSCOMPANY & SOWETO SKELETON MOVERS: UNBREAKABLE

Onvergetelijke voorstelling met persoonlijke verhalen van vijf pantsula dansers uit Soweto

In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Johannesburg hun persoonlijke levensverhalen. Ondanks veel tegenslagen en foute verleidingen die hun pad kruisten, zijn deze vijf dansers ‘unbreakable’.

Het publiek wordt door de Soweto Skeleton Movers meegenomen in een vrolijke en overweldigende mix van zang, straatscènes, meeslepende visuals en hun ‘skeleton pantsula’, een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance (Pantsula) en ‘bone breaking‘. Dit alles wordt ondersteund door een eigentijdse soundtrack met melodische Afrohouse tunes en pompende Amapiano beats. Welcome to Soweto!

Unbreakable is een veelbelovende samenwerking tussen Rotterdams choreograaf Lloyd Marengo, de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers, die hun bescheiden status van straatartiest al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden.

Lloydscompany

Onder de vlag van het Rotterdamse Lloydscompany komen dansers, opkomende urban makers én de underground battle scene samen. Lloyd Marengo is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino Ballet en Conny Janssen Danst. Lloyd kreeg in september 2022 de Gouden Zwaan uitgereikt voor zijn grote en unieke bijdrage aan de dans in Nederland en zijn rol als baanbreker voor de hiphop community.

Cast:  Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe (ZA)

Choreografie: Soweto Skeleton movers en Lloyd Marengo

Regie: Jonzi D

Leeftijd: 12+

https://vimeo.com/841870930

Prijs: Kaarten vanaf €10 afhankelijk van de plek in het theater

Actuele informatie en kaarten:

https://ita.nl/nl/voorstellingen/unbreakable/3326588/