Laden Evenementen

Op donderdag 26 oktober gaat de nieuwe voorstelling VOETSTUK van acteur en  theatermaker Marcos Valster da Costa Ferreira in première in de ZB in Middelburg. VOETSTUK is een persoonlijke en muzikale voorstelling en gaat over een zwarte jongen die opgroeit in een ‘witte’ omgeving. In zijn jeugd vindt hij weinig herkenning. In de (geschiedenis)boeken, sprookjes en films waarmee hij opgroeit komen nauwelijks zwarte helden voor. Hoe komt dit? Zijn er simpelweg geen zwarte helden of zijn er andere redenen dat ze ontbreken?

 VOETSTUK is een voorstelling over hoe je geschiedenis bepaalt wie je vandaag de dag bent. Over identiteit, vooroordelen en kansengelijkheid.

Marcos Valster da Costa Ferreira is acteur en theatermaker, momenteel werkzaam voor o.a. Toneelgroep Maastricht en Het Laagland. Zo was hij te zien in de voorstelling (BIJNA) ALLES KOMT GOED onder regie van Inez Derksen. Deze voorstelling, over een chronisch zieke jongen, ging in première op festival Musica Sacra.

In 2020 maakte Marcos in samenwerking met het Amsterdam Fringe festival de voorstelling GRIJS GEBIED, over de zoektocht hoe je huidskleur je identiteit bepaalt. Deze voorstelling speelt momenteel op scholen, theaters en festivals, o.a. Zeeland Nazomerfestival 2023.

Prijs: gratis

Actuele informatie en aanmelding:

www.dezb.nl