Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Welterusten Papa onderzoekt de dynamiek en invloeden binnen verschillende vader-dochter-relaties. Het toont ons een alternatief verhaal over de aanwezigheid van vaders in het leven van hun dochters, waarbij stereotypen over mannelijkheid en vaderschap worden uitgedaagd.

Zo is er de gescheiden vader die zijn dochter alleen in het weekend ziet. Of de gepensioneerde vader die zich voorheen zo volledig op zijn werk richtte dat er nauwelijks aandacht was voor de kinderen, maar die zich nu op hoge leeftijd inzet voor de opvoeding van zijn jongste dochter. Ongeacht de leeftijdskloof, het beroep of de leefsituatie, de liefde die deze vaders en dochters voor elkaar hebben en de band die ze delen is overduidelijk aanwezig.

Producent Sawita Chotkan wijdt de film aan haar vader die stierf toen ze nog maar 16 jaar jong was. Herinneringen brengen haar vader weer dichterbij, die nog steeds aanwezig is als een kompas dat haar begeleidt bij de keuzes in het leven.

Deze film is onderdeel van een speciaal programma in Rialto gekoppeld aan de film Yamada. Wie beide films wilt zien is voordeliger uit met een double bill-ticket.
Na afloop van de film gaat Fadoua Alaoui in gesprek met regisseur Sharelly Emanuelson.