Laden Evenementen

In de tweedelige documentaireserie Wij zijn Curaçao – De kunst van verandering volgt documentairemaker Alexandra Jansse zes cultuuraanjagers op Curaçao.

Ondernemer Kurt Schoop en (woord)kunstenaars Giovanni Abath, Sander van Beusekom, Roland Colastica, Avantia Damberg en Garrick Marchena creëren elk op hun eigen manier nieuw, identiteitsbepalend cultureel erfgoed en doorbreken zodoende ingesleten Curaçaose denkpatronen. Daarbij gaan ze de dialoog aan met de bewoners, inspireren de gemeenschap, communiceren met de ruimte om hen heen, en beschermen die tegen corruptie, verval, onveiligheid en rommel op straat.

Wij zijn Curaçao is een levendig portret van hoe een moedige artistieke voorhoede met opzienbarende kunstwerken en straatkunst kleur en economische kansen brengt in grote delen van historische achterstallige wijken van Curaçao. Met veerkracht pakken ze prangende maatschappelijke uitdagingen aan door middel van hun kunst- en educatieve projecten, sociaal activisme, evenementen en installaties.

Regie: Alexandra Jansse

Met: Kurt Schoop, Giovanni Abath, Roland Colastica & Avantia Damberg

Duur: 100 minuten

Taal: Nederlands/Papiamento/Engels – Nederlandse ondertitels