Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

In 1977 vond een onverwacht muzikaal huwelijk plaats tussen een lokale jeugdrockband en een kerkkoor op Curaçao. Het resultaat was Serenada. Al 40 jaar streeft deze formatie ernaar traditionele Papiamentu-liederen te behouden. De documentaire onthult de persoonlijke en collectieve motieven voor het bewaken en bewaren van cultureel erfgoed.

In de loop der jaren heeft Serenada de grenzen van de lokale muziek verkend, geëxperimenteerd met stemharmonisatie, ritmes en muziekstijlen, maar de groep bleef altijd gefocust op het behoud van het kleurrijke muzikale erfgoed van het eiland Curaçao.

De documentaire volgt Serenada tijdens het opnemen van zijn nieuwe dvd en laat zien hoe langdurige focus, toewijding, vriendschap, onvoorwaardelijke loyaliteit en discipline belangrijke elementen zijn die bijdragen aan het lange bestaan van deze bijzondere groep.

Deze film is onderdeel van een speciaal programma in Rialto gekoppeld aan de film Welterusten Papa. Wie beide films wilt zien is voordeliger uit met een double bill-ticket. Voorafgaand aan de film zal er een korte inleiding zijn.