Dit jaar vindt de Black Achievement Month van 1 oktober t/m 31 oktober plaats in Almere, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Middelburg, Utrecht en Rotterdam.

Ons festival dat de hele maand oktober zal duren is een afspiegeling van een indrukwekkende selectie van events waar u nog jaren over terug zal denken. Het team van Black Achievement Month heeft niet alleen gekeken naar de relevantie in Nederland, maar er is ook gekeken naar de verbinding van zwarte iconen in de diaspora.
Dit jaar is ons thema ‘Verbeeld je!’ Daarmee is ook de toon gezet om niet alleen te kijken naar verbale communicatie, maar iets meer naar beeldende kunst, dans, film en alles wat visueel is. Dat bracht ons tot mooie verbindingen met nieuwe partners. Wij verlieten onze comfortzone en gingen de uitdaging aan. Onze prachtige openingsvoorstelling zal u zinderend achterlaten.

De Black Achievement Month richt zich op drie pijlers:

  1. Beeldende kunst en theater: tentoonstellingen, voorstellingen, films;

  2. Artiesten: zangers, dansers, musici, acteurs, theatermakers, spoken word artiesten;

  3. Maatschappelijk debat en discussie: over actuele en beeldbepalende thema’s, die gevoerd worden met wetenschappers, professionals, ondernemers, sporters, intellectuelen en schrijvers.