Clarice M.D. Gargard is geboren in Amerika (Philadelphia, Pennsylvania). Ze is een Amerikaans-Nederlands journalist, programmamaker en presentator. Haar ouders komen uit Liberia.

Opleiding:

Ze studeerde journalistiek aan Hogeschool Windesheim.

Carrière:

Ze houdt zich bezig met politieke en maatschappelijke kwesties omtrent het bevragen van machtsstructuren en intersectioneel feminisme. Ze maakte radioprogramma’s bij SALTO Omroep Amsterdam en tv-programma’s voor AT5, NTR en de VARA. Zij schrijft ook voor Joop.nl, nrc next en Vice. Ze is columnist bij en correspondent Verzet bij De Correspondent.

Een aantal malen was zij tafelvrouw bij Pauw, De Wereld Draait Door en RTL Late Night. Ook organiseerde en leidde zij debatten in samenwerking met onder andere Pakhuis de Zwijger en de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Voorts organiseert zij het multidisciplinaire kunstinitiatief Cinnamon Amsterdam, in De Balie en Bitterzoet. In 2012 werd zij genomineerd voor een Connecting Differences Award, in 2016 voor de You Go Girl Award (VIDM) en in 2017 voor de Joke Smit-aanmoedigingsprijs.

Prestaties:

Ze werkte o.a. voor BNNVARA, AT5, Vogue en de Correspondent. Daarnaast zet zij zich als social advocate in voor de samenleving. In 2019 is zij de Nederlandse VN-Vrouwenvertegenwoordiger en zal zij speechen over vrouwenrechten tijdens de Algemene vergadering van de VN.

In 2018 verscheen het boek Zwart, onder redactie van Vamba Sherif en Ebissé Rouw waarin een essay van Gargard is opgenomen: Wat als de hand die je voedt ook een wapen is.

In maart 2019 kwam haar documentaire Daddy and the Warlord over haar familieachtergrond en de Liberiaanse burgeroorlogen uit. Haar boek Drakendochter (Arbeiderspers), waarin ze dieper ingaat op de inhoud van de documentaire, verschijnt in oktober 2019.

In 2019 vertegenwoordigt Gargard Nederland als VN-vrouwenvertegenwoordiger bij de Algemene Vergadering van de VN.