Janice Deul is geboren in Rotterdam getogen in 1962 en getogen in Alphen a/d Rijn geboren uit Surinaamse Ouders. is een Surinaams-Nederlandse journaliste, fashion- & cultuuractiviste en oprichter van het inspiratieplatform Diversity Rules.

Opleiding

  • Universiteit van Leiden als Neerlandicus

Carrière

Janice Deul is een Surinaams-Nederlandse journaliste, fashion- & cultuuractiviste en oprichter van het inspiratieplatform Diversity Rules. Ze maakt zich sterk voor diversiteit in mode, media en de creatieve & culturele sector. Dat doet ze middels talks, workshops, opiniestukken, gastcolleges aan universiteiten en hogescholen, door haarzelf gecureerde events en mediaoptredens waarbij ze zich uitspreekt over tal van maatschappelijke thema’s – variërend van #MeToo, politieke correctheid en inclusief taalgebruik tot beeldvorming rond black hair & beauty en mannen in rok. Ze is lid van de commissie Talentontwikkeling van de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur en is co-auteur van een boek over mode & representatie, dat begin volgend jaar verschijnt. “Bij een inclusieve samenleving hoort een inclusief mode- en cultuurlandschap. Dat wil zeggen dat ieders verhaal wordt gehoord, ieders talent wordt benut, ieders geschiedenis wordt gerespecteerd en ieders schoonheid wordt gevierd.

Prestaties

Ze is de oprichter van platform DiversityRules en in 2015 was ze co-auteur van het boek “The Little Black Hair”. Ze heeft de discussie en aandacht rondom diversiteit in de Nederlandse mode wereld aangewakkerd. En dan deze voornamelijk voor zwarte meisjen 2014 door de internationale fashion- en lifestyletitel AfroStyle Magazine gefeatured in rubriek “People to Know”