Geboren/ getogen: Nederland/Nederland. Otmar Buyne, geboren (1965) controleren kan ook 1966 zijn het geboorte jaar die in een interview met wijlen zijn zus Henna Buyne (Rechter en wethouder in Gemeente Amsterdam – PvdA in 2010). Psychiater Otmar Henry Buyne sr. Is de vader van Otmar Buyne (jr)

Vader en Moeder en zus wijlen Henna Buyne vormden een gezin waar veel aandacht en ruimte was voor sport en cultuur. In die samenstelling vertrok in 1961 het gezin naar Nederland, toen was Otmar Buyne Jr. nog niet geboren. Vader Buyne was toen arts en besloot naar Nederland omdat hij zich wilde specialiseren. In Utrecht werd hij zenuwarts en werd Otmar Buyne Jr. in 1966 geboren. Vervolgens verhuisde het gezin naar Groningen, waar vader Buyne kinderpsychiater-neuroloog werd bij het Academisch Ziekenhuis.

School/ Opleiding

  • 1994-2000 Opleiding tot chirurg Maritini ziekenhuis Groningen en Academisch ziekenhuis Groningen ( nu dus UMCG)
  • 2000-2001 Staflid Traumachirurgie Academisch ziekenhuis Groningen
  • 2001-2005 fellow gastrointestinale chirurgie en traumachirurgie Radboud Universiteit Nijmegen Medisch Centrum
  • 2005-heden staflid gastrointestinale chirurgie, Radboud Universiteit Nijmegen Medisch Centrum
  • 2009 promotie tot Doctor in de Geneeskunde, Radboud universiteit Nijmegen
  • 2010-2014 chef de clinique, afdeling Heelkunde, Radboud Universiteit Nijmegen Medisch Centrum
  • 2018-heden vice-opleider Heelkunde “

Professionele prestaties

Doctor bij Radboud University Medical Centre Nijmegen.

Een rolmodel van Surinaamse afkomst. Hij heeft een geweldige reputatie als chirurg (tevens leidinggevende van de afdeling) en een flinke dosis humor waardoor zowel patiënten, als studenten als zijn collega’s dol op hem zijn. Daarnaast is hij ook gepromoveerd op het onderwerp ‘fibrinolytics to prevent intra-abdominal abscess formation in peritonitis’. Hij staat midden in het leven is erg sportief, was vroeger basketbaltrainer. Ook heeft hij een grote liefde voor muziek o.a. jazz en is hij jaarlijks op alle belangrijke muziekfestivals te vinden en drumt al vanaf zijn jeugd.

Community

Otmar Buyne is het voorbeeld van een bescheiden, zeer intelligente man, met ongelooflijk veel toewijding voor zijn vak als chirurg.